Boka Digital analys

Lönsam annonsering med Google Ads

Visste du att Google annonsörer tjänar i genomsnitt 2 kronor per spenderad krona?
Jag vill boka en kostnadsfri konsultation

Vi är en certifierad Google Partner

Vi på Quality Media är certifierad Google Partner. Hos oss är ditt Google Ads-konto i trygga händer!

Så, vad är Google Ads och hur används det?

Google Ads (tidigare Google AdWords) är Googles annonsverktyg som används av miljontals företag världen över. Med Google Ads kan ditt företag annonsera för att synas som sökresultat, i appar, på YouTube, med Shopping annonser, även i Gmail.

Google Ads är idealt för företag som vill nå fler nya kunder, förbättra sin varumärkeskännedom samt engagera redan befintliga kunder. Annonseringen passar alla typer av verksamheter och kan bli en renodlad pengamaskin om man får till den på rätt sätt.

Säg ja till datadriven annonsering

En stor fördel med Google Ads är att annonseringen är mätbar. Detta betyder att du som annonsör kan se hur mycket som spenderas, hur mycket dina annonser visas, antal klicks, Quality Score, och vad du faktiskt får tillbaka för din investering.

Hur vi arbetar

 • Konverteringsanalys
  Vi börjar med att analysera företagets webbplats för att se om hemsidan är konverteringsoptimerad (optimerad för att nå nya potentiella kunder). Efter att analysen är klar sänder vi över förslag på eventuella förbättringar.
 • Sökordsanalys
  Här utför vi en sökordsanalys där vi går igenom hur din målgrupp söker efter information, vad dina annonser inte bör synas mot för sökningar, och hur dina konkurrenter annonserar på Google. När detta är utfört har vi en klar plan för vilka sökord vi ska använda i kampanjstrukturen.
 • Konto- och kampanjstruktur
  Nu är det dags att anordna kampanjstrukturen. Vi sätter upp Google Analytics, Google Ads-kontot och Google Tag Manager. För att lyckas med Google annonsering krävs det att annonskontot har rätt struktur. Vi sätter upp kampanjer, annonsgrupper, annonser, landníngssidor och implementerar konverteringsspårning. Du som kund är självfallet med under hela processen.
 • Aktivering och löpande optimering
  När kampanjstrukturen är färdigställd aktiverar vi Google annonseringen på avtalat startdatum. Vi optimerar löpande annonskontot för att förbättra resultaten. Det löpande arbetet innefattar bland annat skapande av nya annonser, A/B-tester, rensning av negativa sökord och testning av olika budgivningsstrategier.
 • Tydlig rapportering
  Vi rapporterar löpande med hur arbetet för sig och kommer med idéer för att utveckla samarbetet. Varje månad får du som kund en månadsrapport som visar resultat och annonskostnader. Vi är alltid transparenta med hur resultat rapporteras.

Vill du prata med oss om Google annonsering?

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort.
Anton hjälper dig marknadsföra dig genom Google Ads

Vad kostar Google Ads?

En stor fördel med Google Ads är att du betalar endast när någon klickar på dina annonser. Det pågår en ständig auktion mellan företag som vill visa sina annonser för samma sökord, och det är auktionen samt annonsernas Quality Score som avgör kostnaden per klick. 

Du kan känna dig trygg med att kostnaderna aldrig skenar iväg då man sätter en daglig klickbudget för annonseringen. När den dagliga klickbudgeten förbrukats pausas annonserna för att sedan aktiveras efterkommande dag. Tryggt, enkelt och prisvärt!

Räkneexempel:

- Du har en klickbudget på 9.000 SEK/månad.
- 9.000 SEK / 30 dagar = 300 SEK.
- Din dagliga klickbudget blir 300 SEK.

Dina annonser får klicks till ett värde av 300 SEK/dag och pausas när beloppet förbrukats.

Annonseringen återupptas efterkommande dag med samma klickbudget.

Fördelar med Google Ads

 • Annonseringen är mätbar
 • Du ökar varumärkeskännedom för ditt företag
 • Annonseringen passar alla typer av verksamheter
 • Du når din målgrupp när den söker efter det ditt företag erbjuder
 • Det är väldigt kostnadseffektivt då du endast betalar när någon klickar på dina annonser
 • Du ökar mängden relevant trafik till hemsidan vilket boostar resultaten för övrigmarknadsföring så som Remarketing och Retargeting
 • Google annonsörer tjänar i genomsnitt 2 kronor per spenderad krona (källa: Google)
Vi hjälper dig att marknadsföra dig genom Google Ads

Sätt att annonsera på Google

Sökordsannonsering

Google Ads (tidigare AdWords) hjälper ditt företag att synas som sökresultat mot potentiella kunder som söker efter det ditt företag erbjuder, och du betalar endast när någon klickar på dina annonser. Visste du att över 80% av alla sökningar i Sverige sker på Google? Vi kan hjälpa ditt företag synas som sökresultat på Google, snabbt!

Displayannonsering

Med Displayannonsering kan ditt företag synas på hemsidor och appar som Google samarbetar med, även på YouTube som ägs av Google. Detta är idealt för att nå en bredare målgrupp samtidigt som trafiken är billigare än sökordsannonsering. Du betalar endast när någon klickar på dina annonser och du får chansen att öka varumärkeskännedomen mot rätt målgrupp. 

Du kan använda displayannonsering för att driva in mer trafik till hemsida, synas på relevanta webbplatser som associeras med din bransch, men också för Remarketing för att följa efter tidigare besökare till din hemsida med olika budskap och uppmaningar.

Google Shopping

Driver du en E-handel? Då är Google Shopping något för dig! Med Google Shopping kan dina produkter synas i Googles sökresultat med bilder, erbjudanden och priser. Detta är en enormt lönsam marknadsföringskanal för E-handlare då man får chansen att visa sina produkter för personer som är redo att slå till.

För att komma igång krävs det en hel del teknisk implementering med att sätta upp produktflöden och Google Merchant Center. Välkommen att kontakta oss om du har frågor, eller är intresserad av Google Shopping.

Remarketing

Har du någon gång varit inne på en hemsida och spanat in en produkt, där den produkten sedan följer efter dig online? Detta kallas för Remarketing. Man följer efter tidigare besökare till ens hemsida som inte konverterat, med målet att fånga deras intresse.

Remarketing hjälper ditt företag att bygga varumärke mot personer som redan finns i ditt digitala ekosystem och är fördelaktigt för att få fler leads. Du kan följa efter personer med text, bild- och videoannonser på bland annat YouTube. Se nedan för ett exempel på en digital kundresa med Remarketing.

Exempel på digital kundresa med Remarketing

 • Potentiell kund söker efter det ditt företag erbjuder på Google, ser din sökordsannons och klickar på den.
 • Potentiell kund upplever din hemsida men genomför inte något av värde (Fyller inte i offertformulär/köper produkt/kontaktar dig).
 • Potentiell kund browsar runt på olika webbplatser, du följer efter personen med olika bilder och budskap (displayannonser).
 • Potentiell kund ser en bildannons med en intressant uppmaning, klickar på den, kommer in på din hemsida igen, läser lite mer, spanar in recensioner, fyller i offertformulär/köper din produkt/kontaktar dig.
 • Strategin för Remarketing har fungerat och gett ditt företag en ny/potentiell kund.

YouTube annonsering

YouTube ägs av Google och är Sveriges näst största sökmotor. Eftersom Google äger YouTube så går det självfallet att annonsera på YouTube via Google Ads.

Vi kan hjälpa dig marknadsföra videos mot rätt målgrupp, även till personer som redan finns i ditt digitala ekosystem (läs Retargeting). YouTube har över 2 biljoner användare varje månad, bara det säger en hel del om varför man som företag bör använda YouTube som marknadsföringskanal.

Gmail annonsering

Gmail är Googles verktyg för mailhantering. Med Gmail annonsering kan ditt företag synas med olika budskap och uppmaningar direkt i potentiella kunders inkorgar. Du betalar endast när någon klickat på dina annonser och får chansen att synas på ett helt nytt sätt mot potentiella kunder.

Discovery annonsering

Discovery annonsering är ett relativt nytt annonsverktyg i Google Ads. Med Discovery kan du via en enda kampanj visa visuellt slående och anpassade annonser för personer som är redo att upptäcka samt engagera sig för ditt varumärke.

Denna annonsering passar dig som vill få nya potentiella kunder att upptäcka ditt företag, men är också idealt att använda för att visa anpassade annonser för personer som redan besökt din hemsida. Har du frågor om Discovery annonsering i Google Ads? Välkommen att boka en kostnadsfri konsultation

Alltid inkluderat

 • Fast månadskostnad
 • Löpande personlig support och bollplank
 • Löpande kampanjoptimering
 • Transparent månadsrapport som redovisar alla kostnader och resultat, även kommentarer från din Google Ads-specialist med förslag på förbättringar
 • Nya kunder erbjuds alltid avtal utan bindnings- och uppsägningstider

Dags att nå digital framgång med Google annonsering?

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort!