Så går det till
Kundcase

All That Western

All That Western är Nordens ledande E-handel inom westernridning. Här kan du klicka hem allt från ett par snygga jeans, till westernutrustning och tillbehör för dig och din häst.

Introduktion

All That Western hade under flertalet år testat en rad olika marknadsföringstjänster med mål att öka sin onlineförsäljning, men ännu inte hittat nyckeln till framgång. Vi fick in en förfrågan om att testa på ett samarbete innan vi gasar fullt ut där All That Western önskade se hur vi arbetade innan en större budget kunde avsättas för den digitala marknadsföringen.

Utmaning

Detta var en ny bransch för oss vilket krävde att vi behövde störtdyka in i målgrupp, varumärke, företagaren, produkter, och tidigare marknadsföringsinsatser. Vi lade stort fokus på att analysera marknaden samt konkurrenter för att hitta en passande strategi för All That Western. Efter analysen såg vi en enorm potential för varumärket då vi såg vart målgruppen befann sig, vad de var ute efter och hur vi skulle nå den på ett bra sätt.

Sagt av Håkan Berg, grundare All That Western

Jimmy är den första marknadsföraren jag stött på som egenföretagare (sedan 1991) som pratar om vad jag vinner på ett samarbete. ALLA andra har fokus på vad jag har i budget och kan betala. Jimmy pratar ROI och levererar ROI. I min telefonbok heter han ”Sedelpressen”. ❤️

Utförande

För att lyckas nå uppsatta mål har vi använt oss av Google Ads, Facebook Ads och hantering och utveckling av sociala medier. Vi har tagit fram en helhetsstrategi designad för att driva in relevant trafik till hemsidan, applicerat retargeting både via Google och sociala medier och arbetat för att stärka det organiska engagemanget.

I det här fallet låter vi resultaten tala för sig sig själv – du ser dem här nedan.

Fina resultat

+364%
Onlineköp
+55%
Konverterings­frekvens
+220%
Trafik
+198%
Nya besökare
+201%
Sessioner
ROAS
14 SEK per spenderad krona