Så går det till
Kundcase

Nordiskt Näringscenter

Nordiskt Näringscenter är en skola belägen i Stockholm som erbjuder utbildningar inom kost- och hälsa. Här kan man utvidga sina kunskaper som kan användas hela livet, både för att hjälpa sig själv och sina medmänniskor.

Introduktion

Samarbetet mellan oss och Nordiskt Näringscenter har pågått i mer än 6 år. Innan vi påbörjade samarbetet investerade skolan mycket resurser på att synas digitalt, men utan en klar strategi. Marknadsföringen var inte strömlinjeformad och budskapet skiljde sig åt om man analyserade plattform för plattform. Skolan vände sig därför till oss för att få hjälp med att hitta strukturen med mål att öka antalet kursanmälningar.

Utmaning

Konkurrensen är hög om utbildningsdeltagare inom kost, hälsa och näring online, och det finns oändligt med utbildningar att välja mellan. Eftersom Nordiskt Näringscenter tidigare använt sig av "hagelgevärs-metoden" när det kommer till deras digitala marknadsföring, blev en stor utmaning för oss att analysera dåvarande marknadsföringsmodell. Vi analyserade inkommande data, jämförde olika plattformar, utförde egna sökordsanalyser och tog fram en skräddarsydd plan med fokus på precision. Målgruppen behövde nås på ett moderniserat sätt, nya marknadsföringsplattformar behövde implementeras, och konverteringsåtgärder uppdateras. 

Sagt av Bo Engborg, rektor

De sköter vår marknadsföring, enkelt och smidigt, vi kan fokusera på det vi är bäst på.

Utförande

De tjänster vi försett Nordiskt Näringscenter med är Google Ads, Facebook Ads, webbdesign, optimering av digitala kundresor, organisk utveckling på sociala medier och konsultation rörande deras digitala strategi. Vi har ökat antalet anmälningar till skolans kurser, förbättrad varumärkeskännedomen och uppgraderat skolans totala digitala närvaro genom att anpassa materialet som marknadsförs till nya och befintliga målgrupper.

Nu ser Nordiskt Näringscenter vad de tjänar per spenderad krona, har en klar strategi som fungerar och full koll på sin digitala marknadsföring. Vi vill tacka Nordiskt Näringscenter för ett mycket motiverande samarbete!

 

Fina resultat

+315%
Trafik
+500%
Följare på sociala medier
+150%
Kursanmälningar
+260%
Leads
ROAS
11 SEK per spenderad krona