Så går det till
Kundcase

HLR Skåne

HLR Skåne jobbar med HLR och Första hjälpen utbildningar både fysiskt och digitalt i hela Sverige. Deras digitala webbutbildning passar företag som värdesätter sin tid och vill vara tidseffektivt.

Introduktion

Innan samarbetet hade HLR Skåne det svårt med att nå fler nya kunder online. Majoriteten av försäljning kom via fysisk aktivitet och var tidskrävande och inte så effektivt. HLR Skåne kontaktade därför oss för att se på ett samarbete där vi klickat sedan dag ett. Målet med samarbetet var tydligt - att öka antalet leads och beställningar, gärna så snabbt som möjligt.

Utmaning

Eftersom vi har tidigare erfarenhet från att hjälpa skolor med att utveckla sin digitala strategi var detta ingen "rocket science", dock hade kund ett önskemål om att sälja sina utbildningar till andra företag vilket medförde en större initial analys av målgrupp. Vi tog fram en strategi, förankrade den med kund och efter enstaka dagar började privatpersoner och företag att be om prisförslag på olika utbildningar.

Sagt av Henrik Karlström

Hos Quality Media får jag jag hjälp med min närvaro på sociala medier och på Google. Dem är extremt enkla att jobba med och resultaten jag får är toppen. Kan varmt rekommendera dem.

Utförande

Samarbetet inleddes med att utveckla HLR Skånes organiska närvaro på sociala medier för att stärka engagemanget och få en seriösare varumärkesidentitet online. Efter enstaka månader tog vi även ett gemensamt beslut om att påbörja Google Ads för att driva in relevant trafik till hemsidan, förbättra användarupplevelsen och på så sätt öka antalet leads samt genomförda beställningar.

I dagsläget hjälper vi HLR Skåne med deras organiska utveckling på sociala medier, Google Ads, Facebook Ads och rådgör dem kring olika digitala strategier.

Tack för ett fint samarbete!

Fina resultat

+700%
Nya följare på sociala medier
+500%
Leads
ROAS
12-14 SEK per spenderad krona