Boka Digital analys
Kundcase

Rent08

Rent08 är en av Sveriges största leverantörer av hushållsnära tjänster. Med över 6000 genomförda uppdrag är Rent08 ett självklart val när det kommer till hem- och kontorsstädning i Stockholm.

Case Rent08

Introduktion

Rent08 kontaktade oss via våra sociala medier där de önskade se på ett potentiellt samarbete. Hela 95% av nya kunder som kontaktade Rent08 hade blivit refererade av redan existerande nöjda kunder. Det saknades en modern digital strategi för att nå målgruppen, nya leads, och existerande marknadsföringsmaterial var utdaterat.

Utmaning

Detta är en bransch där konkurrensen är skyhög. Det är många företag som försöker nå samma kunder, och det krävs en hel del för att trygga målgruppen då det handlar om att släppa in personer man inte känner i sitt hem/kontor för att städa. Eftersom Rent08 tidigare inte investerat stora resurser på sin digitala marknadsföring behövde vi skapa en digital strategi från grunden. En strategi som skulle få målgruppen att känna seriositet, trygghet, och personlighet när det kommer till det digitala varumärket. Rent08 var redan en av de största leverantörerna inom hushållsnära tjänster, men det upplevdes inte så när man analyserade företaget online. Eftersom vi redan samarbetar med flertalet städfirmor på olika orter i landet hade vi full koll på vad som behöver utföras.

Sagt av Johan Sjöberg, medgrundare Rent08

"Från att ha haft ångest över våra sociala medier, har vi nu hittat perfekt samarbetspartner som förvandlar våra idéer till verklighet och kommer själva med nya. Vi har även fått hjälp med att förbättra vår hemsida och hjälp med Google Ads. Vi har märkt stor skillnad i antal nya kunder som kommer via sociala medier jämfört med innan."

Utförande

Steg 1: Modernisering.

Vi började med att skapa en ny hemsida och grafisk profil för Rent08 eftersom att dåvarande marknadsföringsmaterial var utdaterat. Fotografering blev inbokad för att kunna skapa högkvalitativt material till hemsidan samt sociala medier. Vi kom sedan överens om att överta ansvaret för deras sociala medier samt Google annonsering. Detta för att trygga den digitala kundresan samtidigt som mängden relevant trafik till hemsidan behövde ökas.

Steg 2: Setup.

En ny strategi togs fram för sociala medier. Google Ads, Google Analytics, och Google Tag Manager optimerades för att nå rätt typ av sökare. Sökningar som bl.a [hemstädning stockholm] och [städfirma stockholm]. Nya konverteringsåtgärder implementerades för att kunna samla in olika typer av leads, och vi hade nu en stabil grund för att nå digital framgång.

Steg 3: Lansering & nya kunder!

Vi började publicera content på SoMe, arbetade hårt för att öka antalet följare, och aktiverade Google annonseringen. Efter en månad kunde vi se att strategin avlönat sig. Hemsidan fick mer relevant trafik och det kom in fler potentiella kunder. När vi hade uppmätt tillräckligt med data påbörjade vi annonsering i Googles Display Nätverk. Vi riktade bildannonser till personer som redan besökt vår hemsida men ännu inte konverterat. Nu hade vi en heltäckande strategi som gav Rent08 nya leads varje månad.

Steg 4: Jämförelse.

Jämför vi nuvarande statistik med dåvarande kan vi se en stor skillnad. Från att tidigare haft 90-95% referenskunder får vi nu in kunder från flera plattformar. trafiken har ökat markant, sociala medierna vuxit, och Rent08 är nu en stabil digital aktör inom städbranschen. I dagsläget hjälper vi Rent08 med Google Ads, Facebook Ads, SoMe samt webb.

Detta ger Rent08 en stabil grund att stå på för att fortsätta skala upp sin verksamhet samtidigt antalet potentiella kunder ökar.

Vi vill tacka Rent08 för ett fantastiskt samarbete.

 

 

Fina resultat

+ 364%
Följare på sociala medier
+ 364%
Fler leads
+ 364%
Trafik
ROAS
4 SEK per spenderad krona