Så går det till
Kundcase

Rent08

Rent08 är en av Sveriges största leverantörer av hushållsnära tjänster. Med över 6000 genomförda uppdrag är Rent08 ett självklart val när det kommer till hem- och kontorsstädning i Stockholm.

Case Rent08

Introduktion

Rent08 kontaktade oss via våra sociala medier där de önskade se på ett potentiellt samarbete. Hela 95% av nya kunder som kontaktade Rent08 hade blivit refererade av redan existerande nöjda kunder. Det saknades en modern digital strategi för att nå målgruppen, nya leads och existerande marknadsföringsmaterial var föråldrat.

Utmaning

Detta är en bransch där konkurrensen är skyhög. Det är många företag som försöker nå samma kunder och det krävs en hel del för att trygga målgruppen då det handlar om att släppa in personer man inte känner i sitt hem/kontor för att städa. Eftersom Rent08 inte investerat stora resurser på sin digitala marknadsföring behövde vi skapa en total digital strategi från grunden - en strategi som skulle få målgruppen att känna seriositet, trygghet och personlighet när det kommer till det digitala varumärket. Rent08 var redan en av de största leverantörerna inom hushållsnära tjänster, men det upplevdes inte så när man analyserade företaget online. Eftersom vi redan samarbetar med flertalet städfirmor på olika orter i landet hade vi full koll på vad som behöver utföras.

Sagt av Johan Sjöberg, medgrundare Rent08

"Från att ha haft ångest över våra sociala medier, har vi nu hittat perfekt samarbetspartner som förvandlar våra idéer till verklighet och kommer själva med nya. Vi har även fått hjälp med att förbättra vår hemsida och hjälp med Google Ads. Vi har märkt stor skillnad i antal nya kunder som kommer via sociala medier jämfört med innan."

Utförande

De tjänster vi arbetat med för Rent08 är webbdesign, Google Ads, Facebook Ads, hantering och utveckling av sociala medier samt fotografering och filmning. Vi har även konsulterat kund i olika strategier för influencer-samarbeten och tagit fram kreativa idéer för att ständigt utveckla resultaten.

Nu har vi samarbetat med varandra i flertalet år där den digitala strategi vi tagit fram hjälper Rent08 att skapa tillväxt, dagligen. Efter första året hade vi en ROAS på i genomsnitt 4 SEK där den siffran nu fördubblats, något du kan se här nedan.

Vi vill tacka Rent08 för att mycket uppskattat samarbete och ser fram emot vad vad framtiden har att utvisa.

Fina resultat

+425%
Följare på sociala medier
+450%
Mer leads
+220%
Utökad trafik
ROAS
11 SEK per spenderad krona