Så går det till
Kundcase

Team Putte

Kören Team Putte har sammanlagt över 1 800 medlemmar fördelat i Stockholm, Jönköping och Linköping. Putte har lång erfarenhet som körledare. Under 7 år ledde han kören Sjung nu med ca 1000 medlemmar tillsammans med Lasse Axelsson. Putte har gjort sig känd för den stora skaran efter sina 5 år som pianist i tv-succén Så ska det låta i SVT. Hösten 2012 kunde man se Putte ta hem segern i Körslaget som går i TV4. Putte syns numera även på Svenska Postkodlotteriet, där han varje vecka delar ut vinster till lyckliga vinnare runt om i Sverige.

Introduktion

Putte Nelsson kontaktade oss i början av 2022 när han letade efter en ny marknadsföringsbyrå. Efter ett introduktionssamtal, offert och genomgång av vision kom vi överens om att inleda ett samarbete för att boosta Team Puttes resultat på Google och sociala medier. Målet var tydligt - att öka antalet körmedlemmar.

Utmaning

Då COVID-19 bidragit till att antalet körmedlemmar minskat behövde vi bygga en strategi för att aktivera, engagera och trygga målgruppen. Utmaningen var att få personer att komma tillbaka till glädjen som är körsång och få fler nya potentiella körsångare att få upp ögonen för Team Putte.

Sagt av Putte Nelsson

Jag hittade Quality Media via en Googlesökning i januari 2022 då jag behövde hitta en ny marknadsföringsbyrå. Efter första mailet kändes det bra vilket följdes upp av ett telefonsamtal kort därefter. Där inleddes ett samarbete som nu sju månader senare känns otroligt bra. QM är riktigt vassa på marknadsföring och precis lika vassa på SoMe. Att de dessutom är både trevliga och snabba är härligt när man köper deras tjänster. QM har överträffat mina höga förväntningar och rekommenderas varmt för deras proffsighet, yrkesstolthet och inställning till kund.

Utförande

Vi har nått och överträffat Puttes digitala målsättningar med hjälp av Google Ads, Facebook Ads, organisk utveckling av sociala medier och fotografering samt filmning. Vi har även rådgivit Putte kring marknadsföringsstrategier i dagspress.

Nu har vi samarbetat med varandra i drygt sju månader där resultaten ökar för var dag som går och siffror som tidigare gick nedåt – går nu spikrakt uppåt.

Vill du uppleva glädjen i körsång? Besök då teamputte.se och börja sjunga gospel, pop och en och annan visa i Sveriges härligaste kör!

Fina resultat

+145%
Nya användare
+25%
Prenumeranter på nyhetsbrev
+36,44%
Ökat antal anmälningar
ROAS
8 SEK per spenderad krona